Merken

Wat is merkcreatie of merkontwikkeling?


Wanneer u een nieuwe onderneming opstart of een nieuw product of dienst lanceert, stelt zich de vraag welke naam men ervoor zal gebruiken en in combinatie met welk logo.

 

Het is van groot belang dat u vanaf het prille beginstadium van de merkontwikkeling de juiste beslissingen neemt aangezien het merk uw uithangbord wordt voor de onderneming, het nieuwe product of de nieuwe dienst.

 

Voor het uitdenken van een nieuw merk of logo kan u beroep doen op gespecialiseerde ondernemingen (bv. grafische bureaus of reclamebureaus).

 

U kan ook ervoor opteren om zelf een merknaam uit te denken en intern met een aantal medewerkers hierover brainstormen.

 

In beide gevallen is het aangewezen u ook vanaf het begin te laten bijstaan door deskundige adviseurs die u kunnen wijzen op bepaalde juridische aspecten en u de broodnodige tips kunnen geven voor het opbouwen van een sterk beschermbaar merk.

 

 

De merkengemachtigden van Brantsandpatents hebben de nodige ervaring en expertise om u hierbij te helpen. Al bij het brainstormen kunnen wij u meteen wijzen op een aantal voor- en nadelen van bepaalde namen en tevens onmiddellijk een eerste screening verrichten om na te gaan of er geen direct pertinente anterioriteiten bestaan.

 

 

 

Terug naar overzicht